Slava Doma zdravlja Sveti Kozma i Damjan – Vračevi

Ivanjički Dom zdravlja obeležio  je praznik Svetih vrača Kozme i Damjana, svetitelja i lekara koje slave kao zaštitnike svoje profesije. U prisustvu sveštenika i zaposlenih obavljen je slavski obred sečenja kolača a potom priređen ručak za sve goste. Pristvovali su članovi lokalne samouprave i Upravnog odbora ove ustanove.

IL-slava-DZ-2017-1 Slava Doma zdravlja Sveti Kozma i Damjan - Vračevi

Direktor Doma zdravlja,  Sretina Stojanović, kaže da su ovogodišnju slavu dočekali  u znaku mnogobrojnih investicija koje su se zahvaljujući angažovanju lokalne samoprave slile u ovu zdravstvenu ustanovu.

  • Završen je Dijalizni centar čije zvanično otvaranje očekujemo ovih dana. Reč je o kapitalnoj investiciji, prvenstveno kada  govorimo o pacijentima kojima će sada ove usluge biti dostupnije i na najsavremenijem nivou zdravstvene zaštite, ali i u  smislu same novčane investicije. Takodje smo dobili nove krovove na stomatologiji i ATD službi a u toku je rekonstrukcija krova na ambulanti u Kušićima. Stigao nam je i višenamenski ultrazvučni aparat, najsavremenije tehnologije. Obogatili smo kadar za tri lekara, jednog laboranta i sanitarno-ekološkog inžinjera . Nedostaje nam jedno terensko sanitetsko vozilo i putnička vozila za tu namenu kako bismo nesmetano obavljali usluge kućnog lećenja i patronaže. Lokalna samouprava nam je obećala dva vozila i verujem da ćemo uskoro rešiti taj problem. Moram istaći da nam opština pomaže i po potrebi ustupa kola  kako bismo mogli na terenu da pružamo adekvatnu zdravstvenu zaštitu stanovnicima. –rekla je Stojanovićeva.

IL-slava-DZ-2016 Slava Doma zdravlja Sveti Kozma i Damjan - Vračevi

Da će i u budućem periodu činiti maksimum kako bi Ivanjičani dobijali kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, potvrdio je i predsednik opštine, Zoran Lazović.

  • Uz ogromnu podršku Kancelarije za javna ulaganja Vlade Republike Srbije uspeli smo, u relativno kratkom periodu, da obezbedimo blizu 70.000.000 dinara investicija za izgradnju i rekonstrukciju objekata, nabavku opreme i omasovljenje stručnog kadra. Tu se nećemo zaustaviti, planiramo nove investicije kako bi svakom stanovniku ove opštine omogućili kvalitetne usluge jer nam je zdravlje naših sugrađana na prvom mestu.- istakao je Lazović.