e Zdravlje – omogućeno je preuzimanje rezultata testiranja na COVID-19 i elektronske potvrde o vakcinaciji

Link da preuzmete  sami rezultat testiranja na COVID – 19 i elektronske potvrde o vakcinaciji

COVID-19 obaveštenje Kada popunite upitnik samoprocene simptoma, na osnovu odgovora ćete dobiti smernice o daljem postupanju. Ako ostavite broj telefona i Vaši odgovori ukažu na sumnju na COVID-19, pozvaće Vas lekar na pregled u Domu zdravlja.
Dodatno, omogućeno je preuzimanje rezultata testiranja na COVID-19 i elektronske potvrde o vakcinaciji. Najjednostavniji način pristupa upitniku je putem podataka sa kartice zdravstvenog osiguranja.

Prijavom na ovaj način dobićete pristup ograničenim funkcijama portala eZdravlje, koje se tiču samo COVID-19 samoprocene i komunikacije sa Respiratornim ambulantama iz sistema nadzora, gde ćete moći postavljati pitanja koja Vas interesuju u vezi sa ovim virusom. Registracija naloga i prijava preko portala eZdravlje, kao i prijava preko eID.gov.rs (jedinstvenog državnog sistema za autentikaciju građana u svim sistemima eUprave) omogućavaju Vam pristup svim funkcijama portala. Ukoliko korisnik nije osiguranik RFZO-a, registracija naloga i prijava na sistem je omogućena jedino preko eID.gov.rs (mogu se registrovati sve osobe koje imaju JMBG i adresu elektronske pošte).
 Ukoliko dolazite iz inostranstva, u obavezi ste da se prijavite na Portal eZdravlje i da u upitnik unesete sledeće podatke: – Adresu boravišta. – U sekciji Registracija nadzora: Datum ulaska, Naziv graničnog prelaza i Država boravka u inostranstvu. – Možete uneti svoju email adresu i broj telefona kako biste od nadležnih službi pravovremeno dobijali obaveštenja putem emaila i SMS poruka u vezi sa svim statusnim promenama. Covid-19 – uslovi za ulazak u Republiku Srbiju | Ministarstvo spoljnih poslova Ukoliko prilikom pasoške kontrole niste imali negativan PCR test, u sistemu se na osnovu podataka iz putne isprave (za putnike bez PCR testa) generiše rešenje o stavljanju lica pod zdravstveni nadzor i na meru karantina u kućnim uslovima od 10 dana. Ukoliko želite da prekinete karantin u kućnim uslovima, potrebno je da se testirate u nekoj od referentnih laboratorija u Republici Srbiji. Ukoliko je Vaš PCR test negativan, sistem tu informaciju prosleđuje Sanitanoj inspekciji i na taj način se automatski generiše obaveštenje o prekidu mere karantina u kućnim uslovima. Rezultate testiranja možete preuzeti na Portalu eZdravlje i nije potrebno da iste dostavljate nadležnim organima. Sva rešenja koja izdaje Sanitarna inspekcija možete preuzeti na Portalu eZdravlje a biće Vam dostavljena i u eSanduče ukoliko ste registrovani korisnik Portala eUprava.
Meru karantina nije moguće prekinuti na osnovu naknadno dostavljenih rezultata testiranja izdatih u stranim referentnim laboratorijama.