Donacija Srpsko američke medicinske asocijacije

Srpsko američka medicinska asocijacija SAMA uložila je u ivanjički Dom zdravlja 315.000 američkih dolara. Ova donacija odnosi se na kompletno renoviranje objekata bolnice (stacionara) i hotne službe kao i nabaku EKG aparata, defibrilatora, dva aparata za pregled ušiju i četiri aparata za merenje pritiska.

SAMA je osnovana 2009. godine, od 2013. godine intenzivno organizuje humanitarne akcije, sa kojih sredstva direktno upućuju u izgradnju i renoviranje zdravstvenih objekata i nabavku potrebne medicinske opreme i materijala.

Dušan Duke Petrović iz Čikaga ima poseban razlog da donira baš Ivanjici, gradu u kome je rodjen njegov otac Bogdan, koji je posle hapšenja i boravka u logoru u Nemačkoj sitgao u Ameriku i više nikada nije posetio rodni grad, o kome je stalno sanjao i mongo pričao.

Način na koji Srpsko američka medicinska organizacija SAMA organizuje  akcije, način na koji prate projetke, obilaze bolnice, domove zdravlja, je zaista fascinantan. Rezultat toga u Ivanjici je savremeno opremljena hitna služba i bolnica.

Srbi koji žive u Čikagu organizovali su u okviru organizacije SAMA prikupljena su ova značajna sredstva za jedno od najvećih ulaganja poslednjih decenija u ivanjički Dom zdravlja.

Pomoć našem narodu mora biti obaveza, privilegija i zadovoljstvo, istakli su donatori.